Vizite la familiile greu încercate și la bolnavii din spitalele Norvegiei

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord,  a vizitat în perioada, 15-22 aprilie 2016, comunitățile românești din Regatul Norvegiei. Și anul acesta, înaintea prăznuirii Sfintelor Paști, Preasfinţia Sa a împărtășit cuvinte de învățătură, a spovedit preoții și credincioșii, a adus alinare familiilor greu încercate din Norvegia, părinților despărțiți forțat de copiii lor și mai multor tineri și copii bolnavi internați în spitalele din Bergen și Oslo. Cu prilejul acestor vizite pastorale, în toate parohiile românești au fost lansate programe filantropice destinate familiilor defavorizate din România.

Copiii de la școlile parohiale românești au primit din partea arhiereului mai multe daruri. De asemenea, Preasfințitul Părinte Macarie s-a întâlnit și cu tinerii din filialele Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, fiind călăuziți în fața provocărilor societății secularizate. De altfel, tinerii dezvoltă în această perioadă, programe recreative și duhovnicești și pregătesc întâlnirea generală a tinerilor din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, în Mănăstirea Ikast, în zilele de 21-22 mai.

Pe lângă vizitele în comunitățile și în familiile credincioșilor români și scandinavi, Preasfințitul Macarie a slujit la altarele euharistice, în fiecare după-amiază, Liturghia Darurilor înainte sfințite, bucurând-se de ostenelile duhovnicești ale adulților, tinerilor și copiilor, în rugăciune stăruitoare și ajunare îndelungată, anunţă Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente