Vizite canonice în Protopopiatul Sebeș

Joi, 03 iulie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite canonice în douăsprezece parohii din cadrul protopopiatului Sebeș, potrivit reintregirea.ro. Cu acest prilej, au fost vizitate bisericile și casele parohiale, într-o atmosferă duhovnicească și plină de bucurie.

Întâlnirea cu preoții parohi și cu credincioșii a reprezentat o bună ocazie de recapitulare a istoriei locale a comunității și a felului în care oamenii și-au trăit credința în acele locuri, evaluându-se, de asemenea, realizările și provocările pe linie misionară, administrativă, economică, culturală și socială din ultimii ani.

În fiecare parohie, Înaltpreasfinția Sa a adresat cuvinte de suflet credincioșilor și preoților care l-au întâmpinat cu drag, confirmând și întărind astfel legătura sufletească ce există între Ierarh și preoții săi. Despre vizitele canonice din protopopiatul Sebeș, părintele Eugen Moldovan, Consilier administrativ-bisericesc al centrului eparhial a precizat:

„Preoții și credincioșii au avut binecuvântatul prilej să se întâlnească cu Chiriarhul lor în biserica parohială, unde au purtat un dialog sincer și deschis, cu privire la anumite probleme duhovnicești, prezentând și proiectele pe care urmăresc să le realizeze în comunitatea lor. În cadrul acestor întâlniri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a pus la suflet învățăturile Sfintelor Scripturi, ale Sfinților Părinți ai Bisericii și cuvinte de îndemn, care să stârnească un viu interes pentru o viață creștină exemplară. Luând cunoștință de nevoile și greutățile pe care le întâmpină la nivel local, Arhiepiscopul nostru le-a oferit sfaturi, prin care i-a conștientizat de faptul că desfășurarea activităților gospodărești cu deplină transparență, a cultului liturgic în bună rânduială, ascultarea față de Chiriarhul lor și fidelitatea față de disciplina Bisericii, aduc armonie în sânul comunității și multe roade duhovnicești pe planul vieții personale. ”

În desfășurarea acestui itinerar, Ierarhul însoțit de către părintele protopop Ionel Arsu, s-a aflat în următoarele parohii: Răhău, Cut, Câlnic, Reciu, Cărpiniș, Gârbova, Cunța, Boz, Doștat, Drașov, Șpring și Vingard.

Comentarii Facebook


Știri recente