Vizite arhierești în Protopopiatul Blaj, județul Alba

Luni, 09 noiembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat o serie de vizite canonice în zece parohii din cadrul protopopiatului Blaj, după cum urmează: Coşlariu, Coşlariu Nou, Cergăul Mic, Cergăul Mare, Galtiu, Lupu, Mânărade, Roşia de Secaş, Spătac şi Tău.

Cu acest prilej, au fost vizitate bisericile şi casele parohiale, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Întâlnirea sa cu preoţii parohi şi cu credincioşii a reprezentat un prilej de a cunoaşte realizările şi problemele pe care aceștia le întâmpină pe plan administrativ, edilitar, economic, cultural, social sau legat de patrimoniu, dar şi ocazia de a le transmite, prin cuvinte calde şi emoţionante, îndemnuri duhovniceşti pentru eficientizarea lucrării misionare pastorale și întărirea credinţei în Domnul nostru Iisus Hristos.

Vizitele canonice, pe care Ierarhul le realizează constant în Eparhie auoferitposibilitatea credincioşilor şi preoţilor de a se întâlni într-un mediu familiar cu Arhipăstorul lor. Înaltpreasfinţia Sa le-a adresat îndemnuri de a cunoaşte cât mai profund moştenirea ortodoxă, pentru a putea trăi, astfel, autentic, credinţa noastră şi pentru a se putea implica cum se cuvine în Biserică.

Observând, cu obiectivitate, că în viaţa creştinilor de azi riscă să apară fisuri în legătura fiinţială cu Biserica, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a insistat asupra faptului că o viaţă creştină autentică este caracterizată de redescoperirea continuă a Scripturii, de rugăciune, post şi primirea Sfintelor Taine. Rolul laicilor, a celor încorporaţi în Hristos prin Botez, a continuat Înaltpreasfinţia Sa, este cu totul indispensabil. Orice creştin are misiunea de a mărturisi Evanghelia cu propria trăire, precum și felul minunat în care Dumnezeu lucrează în viața, familia şi profesia fiecăruia.

Comentarii Facebook


Știri recente