Vizita unui grup de preoți catolici italieni în Episcopia Caransebeșului

Centrul Eparhial din Caransebeș a primit luni, 30 iunie 2014, vizita unui grup de preoți catolici italieni, care sunt în colaborare cu Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Govândari” și cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, dar și cu Primăria orașului reședință de județ. Grupul format din don Giorgio Paolini, parohul bisericii Borgo Santa Maria din Pesaro și don Francesco Pierpaoli, director al Centrului de tineret „Papa Giovanni Paolo II” din Loreto – Italia și responsabil cu pastorația tinerilor pentru regiunea italiană Marche, împreună cu alți preoți și voluntari de la centrul de tineret, au fost însoțiți de părintele Petru Berbentia, Protopopul Reșiței și de părintele profesor Nicolae Chiosa. La Centrul Eparhial au fost întâmpinați de părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc, care le-a prezentat oaspeților reședința episcopală și le-a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În cea de-a doua parte a zilei, invitații au vizitat Schitul Poiana Mărului, unde au admirat nu numai frumusețea locului, ci și lucrarea duhovnicească și artistică, desfășurată de obștea monahală, care se ostenește cu confecționarea veșmintelor liturgice.

Oaspeții veniți în România cu ocazia praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sunt și coordonatorii proiectului ecumenic „Da EurHome a EurHope”, prin care sunt organizate tabere pentru tineri din întreaga Europă, de diferite confesiuni creștine.

„Începând din anul 2008 am inițiat o tabără ecumenică cu tineri din Europa, pentru că dorim ca ei, care sunt viitorul Bisericii și al Europei, să învețe despre frumusețea unității și diversității. Motivația pentru această lucrare ne-au oferit-o tot tinerii, care adesea ne întreabă de ce suntem despărțiți dacă ne este așa de bine împreună. Suntem aici pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru prietenia dintre noi, care ne ajută să mergem înainte și pentru tot ceea ce s-a făcut și se face cu acești tineri”, a arătat don Francesco Pierpaoli, directorul Centrului de tineret „Giovani Paolo II” din Loreto – Italia.

Datorită faptului că an de an, mai mult de cincizeci de tineri români ortodocși din zona Reșiței participă în cadrul proiectului „Da EurHome a EurHope”, alături de preoții și profesorii lor de religie, dar și în virtutea bunei colaborări dintre Primăria Municipiului Reșița și autoritățile locale și bisericești din Loreto, în cadrul unei frumoase festivități, duminică, 29 iunie a.c., părintelui Francesco Pierpaoli i s-a decernat de către primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, titlul de „ambasador al Reșiței”.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente