Vizita PS Siluan în Parohia Otlaca Pustă din Ungaria

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a efectuat duminica aceasta o vizită pastorală în Parohia Otlaca Pustă, unde a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

Din soborul slujitor a făcut parte Pr. Arhim. Calinic Covaci, Consilier Administrativ-Bisericesc al Eparhiei și Paroh la Otlaca Pustă, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La slujba din 12 martie 2017 au luat parte, alături de credincioșii români din Otlaca Pustă, reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

În cuvântul rostit, pornind de la textul evanghelic duminical, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre importanța credinței și a întrajutorării frățești în domeniul vieții spirituale.

Ierarhul a evidențiat de asemenea aspecte din învățătura Sfântului Grigorie Palama, pe care l-a numit dascăl al adevăratei viețuiri întru Hristos.


După încheierea programului liturgic, PS Siluan a vizitat Centrul pentru familii și tineret al Parohiei. Aflat la marginea comunei, centrul adăpostește un Paraclis de lemn, executat în stil maramureșean și o mică grădină zoologică.

Comentarii Facebook


Știri recente