Vizită pastorală și sărbătoare a românilor de pretutindeni la Gatineau, Canada

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat în data de 28 mai 2017 Sfânta Liturghie la parohia Nașterea Maicii Domnului din Gatineau, Canada. Din soborul slujitor a făcut parte părintele paroh Teofil Arsene, a transmis Alexandru Popovici din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța sărbătorii Înălțării, ca moment pregătitor pentru întemeierea Bisericii, adică Rusaliile. În a doua parte a cuvântului, ierarhul  a vorbit despre Sinodul I Ecumenic și semnificația lui.

Sunt cel puțin două decizii care au marcat generațiile creștine peste veacuri. Prima este redactarea primei părți al Crezului Niceo-Constatinopolitan care lămurește credința adevărată despre Fiul împotriva ereziei ariene. A doua este fixarea modului de calcul a datei Paștelui. Cele două sunt exemple de cum decizii ale generațiilor precedente au clădit Biserica peste veacuri, a subliniat Preasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția  Sa a participat alături de  părintele paroh la un picnic organizat de comunitatea parohiei, în cinstea duminicii românilor de pretutindeni.

Grupul de copii de la școala duminicală a parohiei, alături de membrii Școlii Junimea Română din Montreal, au prezentat un spectacol cu poezii și cântece românești, precum și o expoziție de icoane. La acest eveniment festiv a participat și  Adrian Ligor, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei române în Canada.  

Comentarii Facebook


Știri recente