Vizită pastorală și inaugurare de bibliotecă la München

Sfinţire Munchen

Duminică, 18 septembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul Parohiei ortodoxe române „Nașterea Domnului” din München și a inaugurat biblioteca parohială.

17-sept2016-8

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim s-a aflat din nou în mijlocul credincioșilor parohiei „Nașterea Domnului” din München în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Înainte de Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat racla care adăpostește moaștele Sf. Ioan Iacob, Sf. Teodosie cel Mare și Sf. Teodosie de la Brazi, care mai apoi a fost aşezată spre închinare celor prezenţi. Fiecare credincios a primit din partea parohiei un exemplar cu Acatistul Sf. Ioan Iacob.

A urmat apoi Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Alexandru Nan, protopopul Protoieriei Bavariei, pr. Justinian Rareș din Iași și diaconul Chiril de la Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Explicând Evanghelia zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim s-a referit la importanța semnului Sf. Cruci în viața creștinului, semn prin care sunt alungate toate puterile cele potrivnice. Mitropolitul Serafim a vorbit și despre purtarea crucii și de faptul că trebuie să ne-o asumăm fiecare, devenind astfel părtași patimilor, Crucii și Învierii lui Hristos. Părintele Mitropolit a subliniat și legătura foarte strânsă dintre Crucea lui Hristos și Învierea Sa, arătând că nu există înviere fără cruce. La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim a binecuvântat copiii Școlii parohiale, citindu-le câteva rugăciuni și stropindu-i cu agheasmă. Un alt moment de bucurie din cadrul vizitei Înaltpreasfinției Sale, l-a reprezentat inaugurarea Bibliotecii parohiale, organizată într-o sală aferentă bisericii vechilor-catolici „Sf. Willibrord”, în care se oficiază de peste 40 de ani  sfintele slujbele, a precizat Pr. Alexandru Nan.

Sub directa îndrumare a părintelui paroh Alexandru Nan, încăperea bibliotecii a fost mai întâi zugrăvită și apoi dotată cu mobilier specific. Cu sprijinul concret al credincioșilor, biblioteca a fost dotată cu circa 1000 de volume, fiind vorba în special de carte religioasă, dar și de beletristică (în limba română), de cărți pentru copiii Școlii parohiale, dar și unele legate de istoria României și chiar câteva albume de artă.

La eveniment a participat și domnul Lucian Stănică, Consul general interimar al Consulatului General al României la München.

 

Comentarii Facebook


Știri recente