Vizită pastorală la românii din Reggio Calabria

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei efectuează zilele acestea o vizită pastorală în orașul Reggio Calabria. În această seară, la Palatul Provinciei Reggio Calabria Preasfinția Sa participă alături de alte oficialități locale la o dezbatere ce are ca scop cunoașterea realităților ortodoxe românești din zonă, cu precădere a problemelor cu care se confruntă conaționalii noștri, informează TRINITAS TV.

„Între dificultățile pe care le au românii aici în special acestea sunt legate de locurile de muncă, de posibilitățile de muncă, posibilitatea de a găsi o locuință și de a se putea stabili pentru o perioadă mai lungă într-o perspectivă să zicem în care se pot integra cu familii cu tot. Multe sunt cazurile din Reggio Calabria de femei care lucrează în casele italienilor și care au familiile în România. De asemenea, sunt mulți români care lucrează aici în agricultură și sunt împrăștiați în satele din provincia Reggio Calabria, în număr de peste 6000, lucrând unde pot în agricultură sau în alte locuri, dar neavând resurse necesare ca să-și aducă familia aici. De aceea, episcopia noastră, parohia noastră de aici, împreună cu oficiul migrante și cu sprijinul arhiepiscopiei catolice de Reggio Calabria, încearcă să sprijine pe frații noștri români în această realitate pentru a putea găsi soluții cât mai bune și pentru a-i ajuta și cu actele pentru că este un număr mare dintre aceștia care sunt aici și nu au acte oficiale de ședere și de lucru în această zonă”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Tot în această seară, la biserica Parohiei Ortodoxe Române din Reggio Calabria Preasfințitul Părinte Siluan va oficia o slujbă de Te-Deum.

Comentarii Facebook


Știri recente