Vizită pastorală în Texas

Misiunile Buna Vestire din San Antonio și Sfânta Maria din Austin, în perioada 3-5 septembrie, au primit vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox român al celor două Americi. Împreună cu pr. Iulian Anitei, Înaltpreasfințitul Nicolae a vizitat Mission Concepcion, unul din cele mai importante și mai bine conservate monumente istorice aparținând Misiunilor spaniole romano-catolice. Această Misiune a fost construită în 1731.

Sâmbătă 4 septembrie, Înaltpreasfințitul Nicolae a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Capela Buna Vestire din San Antonio. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Nicolae a subliniat sensul sărbătorilor Nașterea Maicii Domnului și Înălțarea Sfintei Cruci de la începutul anului bisericesc. De asemenea, Înaltpreasfințitul Nicolae a vorbit despre conștiința păstrării și trăirii adevărului de credință în duhul Bisericii.

În aceeași zi, credincioșii de la Misiunea Sfânta Maria din Austin s-au rugat împreună cu Ierarhul lor, la slujba vecerniei, la Capela Misiunii Sfânta Maria din Austin. La sfârșitul slujbei vecerniei, Înaltpreasfințitul Nicolae a sfințit piatra de temelie a viitoarei Biserici a Misiunii Sfânta Maria din capitala Texasului. După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de folos duhovnicesc. Accentul a căzut pe responsabilitatea ce trebuie asumată de către comunitatea creștin ortodoxă română din Austin în vederea construirii viitorului locaș de închinăciune. Înaltpreasfințitul Nicolae i-a încurajat pe cei prezenți să fie alături de preotul paroh și împreună să poarte mărturia tradiției și spiritualității românești pe aceste meleaguri.

Duminică, 5 septembrie, Înaltpreasfințitul Nicolae, preoții Dumitru Ilieș, Valentin Ilieș (vizitator), Iulian Aniței și diaconul Joachim Dryden, din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, din Texas, împreună cu credincioșii din Austin, San Antonio și Houston au participat la Dumnezeiasca Liturghie din Austin. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Nicolae a amintit despre semnificația sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, ca punct de delimitare între Vechiul și Noul Testament, precum și între Legea veche și Legea cea nouă a harului dumnezeiesc primit prin Întruparea Fiului lui Dumnezeu. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a trecut în revistă lucrarea misionară a Arhiepiscopiei începută în San Antonio, Austin și Houston din 2002. Înaltpreasfințitul Nicolae a amintit de sfințirea locului viitoarei Biserici din Austin și i-a încurajat să privească această lucrare cu responsabilitate și maturitate. După slujbă a avut loc, după tradiție, o agapă tradițională.

Comentarii Facebook


Știri recente