Vizită pastorală în Protoieria Târgoviște Sud

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, însoțit de Părinți Consilieri Arhid. Ionuț Ghibanu și Pr. Victor Drăghicescu, de la Centrul Eparhial, a efectuat vineri, 5 septembrie 2014, o vizită pastorală în cadrul Protoieriei Târgoviște Sud, condusă de părintele protoiereu Dogaru Marius, unde a vizitat un număr de trei parohii: Colanu, Văcărăști, și Brăteștii de Jos, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Mai întâi, Înaltpreasfinția Sa vizitat Parohia Colanu, unde s-a interesat de activitatea pastoral-misionară și de problemele specifice acestei parohii, apoi a mers în Parohia Văcărești, unde a cercetat stadiul lucrărilor de restaurare la sfântul locaș și situația confesională a parohiei, precum și capela din Parcul Văcărești, proprietatea Academiei Române. La finalul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a poposit în Parohia Brăteștii de Jos, unde i-a fost prezentat stadiul lucrărilor la pictură și al amenajării curții parohiale.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a binecuvântat eforturile depuse în cadrul proiectelor administrativ-gospodărești, de construcții, dar și pastoral-misionare și filantropice, de către preoții slujitori de la parohiile menționate, asigurându-i de întregul sprijin al Centrului Eparhial în vederea unei bune derulări a activității parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente