Vizită pastorală în parohiile româneşti din nordul Danemarcei

În zilele de 5-7 aprilie 2015 Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat într-o vizită pastorală în parohiile româneşti din nordul Danemarcei.

Dumincă seara, 5 aprilie 2015, Părintele Episcop Macarie a săvârşit slujba Deniei în mănăstirea românească Sfinţii Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ din Ikast, Danemarca, şi a purtat un dialog ziditor cu tinerii Centrului Sfântul Voievod Ştefan cel Mare al Episcopiei Europei de Nord. Mănăstirea românească din Ikast a fost inaugurată anul trecut, fiind prima mănăstire românească din Danemarca, după cum informează www.episcopiascandinavia.se

Luni seara, 6 aprilie 2015, Părintele Episcop Macarie a fost în mijlocul românilor din Herning-Ikast. Cu acest prilej, a săvârşit slujba Deniei în biserica românească Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Ierarhul a vizitat lucrările la şantierul noii biserici, încurajând pe preotul paroh Casian Silviu şi pe enoriaşii angajaţi în această lucrare de ctitorire.

Marţi seara, 7 aprilie 2015, Părintele Episcop Macarie a fost în mijlocul românilor din oraşul danez Aarhus. Cu acest prilej, a săvârşit slujba Deniei în biserica românească Izvorul Tămăduirii şi Sfintele Cuvioase Parascheva, Teodora de la Sihla şi Ana, prinţesa vikingă. Ierarhul împreună cu preotul paroh Mihai Radu Crăciunescu şi consiliul parohial au găsit soluţii pentru identificarea unui locaş de închinare propriu în Aarhus.

La toate întâlnirile din nordul Danemarcei, Preasfinţitul Macarie le-a oferit fraţilor români mai multe cărţi de folos duhovnicesc. Ierarhul a spovedit preoţii şi credincioşii şi a adus cuvânt de mângâiere şi alinare sufletească păstoriţilor săi.

Comentarii Facebook


Știri recente