Vizită pastorală în Parohia Timișoara – Zona Steaua

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a binecuvântat şi sfinţit crucile ce urmează a fi aşezate pe cele două turle ale bisericii parohiei Timişoara – Zona Steaua, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a avut loc vineri, 15 aprilie 2016, în prezența numeroșilor credincioși.

În cuvântul său ierarhul a vorbit despre semnificaţiile sfinţirii unei cruci.

„Sfințirea crucii e semnul că Dumnezeu a binecuvântat locașul acesta și va binecuvânta acest locaș. Crucea prefigurează că Hristos a ajuns la Golgota. Același drum făcut de Hristos este, acum, făcut și de noi, preoți și credincioși, care am ajuns pe Golgota, pe această turlă a bisericii. Înconjurând sfânta biserică, am mers cu cei care L-au ajutat pe Hristos să-și ducă crucea. Fiecare dintre creștinii care ați contribuit la zidirea sfintei biserici, veți lua plata lui Simon din Cirene! Lângă Simon veți sta în Rai! Fericit este cel ce poartă crucea lui Hristos pe pământ! Fericite sunt buzele dumneavoastră că ați sărutat sfânta cruce! Să vă țină Dumnezeu sănătoși și să vă aduceți aminte de această zi binecuvântată, când v-a sărutat și îmbrățișat Hristos pe toți!”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La final, părintele paroh Ioan Mezinca a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioan atât pentru bucuria adusă enoriașilor parohiei, cât și pentru duhovnicescul cuvânt.

Lăcaşul de cult are ca hram Naşterea Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…