Vizită pastorală în parohia Salzgitter | IPS Serafim a îndemnat credincioşii la rugăciune

IPS Serafim - Duminica a doua a Postului Mare 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a efectuat, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a Postului Mare, o vizită pastorală  în parohia „Învierea Domnului” din Salzgitter, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Vizita a debutat prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, în data de 11 martie 2017.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord a adresat celor prezenţi câteva sfaturi pentru o viață duhovnicească îmbunătăţită. Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat să înmulțească rugăciunea, să-și mărturisească păcatele în fața părintelui duhovnic și să se împărtășească cu Sfintele Taine.

În cursul serii, biserica parohială a găzduit o întâlnire duhovnicească. La final, credincioșii au putut adresa ierarhului întrebări legate de problemele duhovnicești pe care le întâmpină în viaţa de zi cu zi.

Duminică, 13 martie, Mitropolitul Serafim a oficiat Liturghia Sf. Vasile cel Mare. La final, ierarhul a explicat pericopa evanghelică duminicală și le-a vorbit, totodată, despre foloasele postului. Înaltpreasfinţia Sa a făcut un apel pentru ajutorarea copiilor pe care Mitropolia îi sprijină prin proiectul social „Burse pentru copii săraci din Moldova”.

Părinţii slujitori, Alin şi Vasile Florea, au mulțumit ierarhului pentru vizita efectuată în parohia Salzgitter, asigurându-l că se vor strădui să vină în întâmpinarea nevoilor spirituale ale tuturor credincioșilor români aflați în această parte a landului german Niedersachsen.

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Mitropolitană din Iași și-a serbat hramul istoric

Catedrala Mitropolitană din Iași și-a serbat hramul istoric de Praznicul Întâmpinării Domnului.  Manifestările religioase au debutat miercuri cu slujba Privegherii oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul în Catedrala Mitropolitană. Răspunsurile Liturgice au fost oferite de…