Vizită pastorală în Parohia Ruschița, Protopopiatul Caransebeș

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ruschița, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

La slujbă au participat autorități locale precum și un număr mare de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice Văii Bistrei și care la momentul potrivit s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La finalul Sfintei Liturghii ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură și a împărțit iconițe, binecuvântând pe toți credincioșii prezenți.

Preasfințitul Lucian a subliniat faptul că este nevoie ca fiecare parohie să aibă biserică proprie și casă parohială, ca preotul să-și poată îndeplini misiunea preoțească: „În această parohie misionară, am săvârșit prima Sfântă Liturghie arhierească, la începutul anului civil, deoarece în această parohie am oficiat doar Slujba Vecerniei, în anul 2011. Parohia are un preot dinamic, un preot tânăr, care a reactivat această comunitate de credincioși în urmă cu doi ani. Avem Capela „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în această comunitate de circa două sute de credincioși, însă nu avem o casă parohială. Ne propunem ca în viitorul apropiat să începem construcția unei case parohiale și aici în Parohia Ruschița, astfel încât fiecare sat să aibă biserica proprie, fiecare biserică să aibă preotul ei și fiecare parohie să aibă o casă parohială”.

Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Ruschița, a fost construită în anul 2000, din piatră, iar turnul a fost ridicat pe structură de lemn. Biserica nu are pictură și a devenit parohie la 1 decembrie 2011, fiind numit ca preot paroh al parohiei de grad misionar părintele Alin Simeria. Parohia Ruschița este parohie misionară având 60 de familii cu 190 de credincioși.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea. Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente