Vizită pastorală în Oshawa. PS Ioan Casian: Trebuie să ne îndreptăm atenţia către aproapele nostru

PS Ioan Casian slujind în Canada

Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Sfântul Ștefan cel Mare și Sfântul Nectarie din Oshawa, Canada.

În perioada 17-19 februarie 2017, ierarhul s-a rugat împreună cu credincioşii parohiei, i-a binecuvântat şi le-a adresat cuvinte folositoare pentru suflet.

Vineri seara, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoți din împrejurimile orașului Toronto.

Sâmbătă, zi cunoscută în tradiţia românească ca Moşii de iarnă, a fost săvârșită slujba de pomenire a celor adormiți la care a participat un număr mare de credincioși.

Duminică, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi un cuvânt duhovnicesc, informează Alexandru Popovici din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În predica sa, Ierarhul a vorbit despre pregătirea pentru Sfântul și Marele Post. Preasfinţia Sa a explicat că Evanghelia Înfricoşătoarei judecăţi ne descoperă filozofia simplă a vieții creștine.

Dumnezeu ne cere gesturi simple: a hrăni pe cel înfometat, a cerceta pe cel singur, a se îngriji de cel bolnav, a îmbrăca pe cel lipsit etc. În felul  acesta, a continuat Preasfinția Sa,  fiecare creștin cinstește chipul lui Dumnezeu în aproapele său și astfel dă slavă Tatălui Ceresc.

Continuând omilia sa, Preasfinţitul Părinte Ioan Casian a subliniat faptul că societatea de astăzi are nevoie de o astfel de dinamică a atenției îndreptată către aproapele care să pună în lucrare și să reveleze, în același timp, porunca dragostei pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o.

Preasfinția Sa a încheiat alocuţiunea printr-un îndemn adresat tuturor spre cuvânt și faptă bună în perioada Postului Mare care va începe în data de 27 februarie 2017.

Mai multe informații despre Parohia Sf. Ștefan cel Mare și Sf. Nectarie sunt disponibile pe site-ul web: www.sfstefancelmare.com

 

Comentarii Facebook


Știri recente