Vizită pastorală în Clisura Dunării

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat sâmbătă, 6 septembrie 2014, în mijlocul credincioșilor din Parohia Coronini, Protopopiatul Moldova Nouă. Cu acest prilej, ierarhul alături de preoți de pe Clisura Dunării, autoritățile locale și de un număr însemnat de credincioși, au urcat în procesiune, de la biserica parohială, până pe dealul „La mănăstire”, unde se află ruinele străvechii mănăstiri închinate Sfântului Arhanghel Mihail. Aici ierarhul înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi a sfințit o troiță în curtea sitului arheologic și a binecuvântat un izvor, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. La final cei care s-au implicat în conservarea și amenajarea sitului arheologic precum și cei care au ridicat troița și au amenajat izvorul au primit din partea chiriarhului acte de cinstire.

„Am reînnodat șirul rugăciunilor și al slujbelor la locul cunoscut de către săteni „La mănăstire”, săvârșind slujbe de binecuvântare pentru sănătatea și mântuirea tuturor celor care mărturisesc pe aceste meleaguri dreapta credință”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Mănăstirea medievală de la Coronini din Clisura Dunării situată pe Valea Văradului datează din secolul al XVI-lea. De asemenea ierarhul cărășan, la orele după-amiezii, a sfințit o troiță la Parohia Berzasca din Protopopiatul Moldova Nouă. La slujbă au participat autorități locale și un număr însemnat de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente