Vizita pastorală a PS Petroniu în Șimleu Silvaniei. Ierarhul a sfințit catapeteasma Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit duminica aceasta în Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din orașul Șimleu Silvaniei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Împreună cu Preasfinția Sa a slujit în 25 iunie 2017 un sobor de clerici din care au făcut parte Preoții Cristian Crișan, Parohul comunității și Dan Haiduc, Protoiereul Protopopiatului Șimleu.

Cu prilejul acestei vizite pastorale, ierarhul a sfințit noul iconostas al locașului de cult.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Sălajului a subliniat îndemnul cuprins în textul evanghelic duminical: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adăuga vouă” (Matei 6:33). PS Petroniu a evidențiat acest îndemn prin pilda mai multor sfinți care l-au pus în practică în viețile lor.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Șimleu Silvaniei a fost ridicată începând cu anul 1925. Din lipsa fondurilor, lucrările au stagnat până în anul 1930, fiind ulterior reluate. Sfințirea bisericii a avut loc în anul 1957 și a fost oficiată de vrednicul de pomenire Episcop Valerian Zaharia.

De-a lungul timpului au fost efectuate diferite lucrări de înnoire și înfrumusețare, locașul de cult fiind repictat între anii 1992-1995.

Comentarii Facebook


Știri recente