Vizita pastoral-misionara românească în Namibia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Sergios, Mitropolit al Cape Town-ului, și a Înaltpreasfințitului Părinte Damaskinos, Mitropolit al Johannesburgului și Pretoriei, în perioada 11-13 iulie 2013, PC Protopresbiter Răzvan Tatu, parohul comunității ortodoxe românești din Africa de Sud, a efectuat o vizită pastoral-misionară în Namibia.

În orașul Walvis Bay, Părintele Tatu a săvârșit Sfânta Liturghie, botezul micuței Carla -Isabella, fiica Andreei și a lui Rudi, un cuplu romano-namibian, și binecuvântarea mai multor locuințe din Swakopmund. La Sfânta Liturghie au participat credincioși romani, ruși și greci, alături de Excelența Sa Domnul John Savva, Consul Onorific al Ciprului și al Republicii Elene în Namibia și Vice-Președinte al Camerei de Comerț din Walvis Bay, și Doamna Roulla Savva.

Vizită a însemnat o bucurie imensă pentru credincioșii din această țară, unde micuța comunitate grecească dorește să ridice un lăcaș de cult ortodox pentru toți credincioșii de diferite naționalități. Părintele a avut câteva întrevederi cu Domnul Savva, în timpul cărora s-au discutat probleme legate de viața creștinilor ortodocși din Namibia și aspecte ale misiunii ortodoxe în această țară.

Comentarii Facebook


Știri recente