Vizita papei Francisc în România s-a încheiat

Aeronava TAROM în care se afla Papa Francisc a decolat duminică seara de pe Aeroportul din Sibiu. 

Papa Francisc a efectuat o vizită de 3 zile în România, la invitația Președintelui Klaus Iohannis.

„Am venit în această țară frumoasă și primitoare ca pelerin și frate, pentru a avea diferite întâlniri și pentru a făuri o punte între inima mea și a voastră. Iar acum mă întorc acasă îmbogățit, luând cu mintea locuri și momente, dar mai ales chipuri”.

„Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele și vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulțumesc și vă duc cu mine”, a transmis papa în discursul final rostit la Blaj.

Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a vizitat în prima zi a pelerinajului în România Palatul Patriarhiei și Catedrala Națională.

La Palatul Patriarhiei, papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel și cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Papa a vizitat apoi Catedrala Mântuirii Neamului unde a rostit rugăciunea Tatăl nostru. Despre această rugăciune papa a spus că această este „strigătul față de foametea de iubire a timpului nostru” și „sintetizează identitatea noastră de fii și, în special, de frați care se roagă unul lângă celălalt”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulţumit Papei Francisc pentru sprijinul acordat constant credincioşilor ortodocşi români din Italia şi din alte ţări.

A doua zi a fost dedicată vizitei papei la sanctuarul catolic de la Șumuleu Ciuc.

În jur de 100.000 de persoane au participat la Sfânta Liturghie oficiată de papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, acolo unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, papa a vizitat Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi a participat la o întâlnire cu tineri si familii din Dieceza de Iaşi, desfăşurată la Palatul Culturii.

Duminică, papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj și a citit mesajul de beatificare a 7 episcopi martiri.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…