Vizită la Ambasada României din Israel

Noul superior al Așezămintelor Românești din Țara Sfântă, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, a fost prezentat astăzi, 13 ianuarie 2014, ambasadorului României în Israel, Andreea Păstârnac.

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei efectuate la sediul reprezentanței noastre diplomatice din Tel Aviv de o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor:

„Vizita ne-a oferit posibilitatea de a-l prezenta pe noul superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, pe părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie recent instalat în această nouă ascultare prin decizia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În timpul întâlnirii ne-am bucurat să auzim aprecierile doamnei ambasador faţă de Biserica Ortodoxă Română amintindu-şi cu acest prilej de întâlnirea pe care a avut-o cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precum şi de întâlnirile pe care le are cu Patriarhul Ierusalimului. La sărbătoarea ambasadei noastre, la 1 decembrie 2014, printre cei 700 de oaspeţi ai Ambasadei României în Israel s-a numărat şi Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea împreună cu trei ierarhi din Sinodul acestei Patriarhii”, a declarat pentru Radio TRINITAS Preasfințitul Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Alte subiecte au vizat dialogul ecumenic dar și legăturile dintre Ambasada României în Israel și Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

„Am evocat faptul că am avut o colaborare cu aproape toţi preamarii acestui aşezământ începând cu anul 1990 şi ne bucurăm să vedem că numărul românilor care urcă în pelerinaj la Ierusalim este în creştere din an în an şi că Ţara Sfântă – Ierusalimul face parte din locurile de suflet spre care se îndreaptă credinţa românilor” a spus Ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac.

Diplomatul român s-a exprimat, de asemenea, în favoarea facilitării accesului pelerinilor români la Locurile Sfinte și la modalitățile de asigurare a protecției pentru așezămintele românești din Israel:

„Ne face mare plăcere ca alături de înalţii prelaţi să putem să ne uităm la ce urmează să facem împreună în urma acestui dialog şi cum să avem în grijă locurile sfinte ale României aflate în această ţară. Multe lucruri sunt legate chiar şi de protecţia misiunilor religioase, multe lucruri sunt legate de accesul credincioşilor către aceste locuri şi mai ales suntem preocupaţi ca în dialogul politic bilateral statutul înalţilor prelaţi şi al locurilor religioase să îşi găsească locul şi să fie relevat acesta aşa cum se cuvine”, a mai declarat Ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac.

Comentarii Facebook


Știri recente