Vizita IPS Teofan în localitatea Tansa. Ierarhul s-a rugat pentru sufletele foștilor slujitori ai parohiei

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent în după- amiaza zilei de 9 iulie 2017 în Parohia Sfânta Treime din satul Tansa, județul Iași. Înaltpreasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru preoții slujitori din această comunitate trecuți la Domnul.

Ierarhul s-a rugat împreună cu credincioșii prezenți și pentru sufletele fostului paroh, Pr. Ștefan-Alberto Vasiliu, și al preotesei Carmen-Eugenia, ambii trecuți la Domnul în cursul acestui an, informează doxologia.ro.

Împreună cu Părintele Mitropolit au slujit: Pr. paroh Eugen Onu, Arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor, Pr. Mihail Roșu, protoiereul Protopopiatului Iași 3, și alți preoți.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța echilibrului dintre grija pentru cele lumești și grija pentru mântuirea sufletului.

E bine să muncim pentru a avea pâinea de pe masă, pentru a avea gospodăria bine îngrijită, trebuie să ne îngrijim de copii – toate aceste lucruri sunt bineplăcute și lui Dumnezeu, a explicat IPS Teofan.

Însă e obligatoriu să nu uităm rugăciunea, mersul la Liturghie, spovedania cât mai deasă și împărtășania cu binecuvântarea preotului, respectarea rânduielilor de post, cinstea în slujba pe care o avem, pentru că aceste lucruri și fapte bune ne vor însoți și după moarte, le-a spus credincioșilor din Tansa Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La final, ierarhul i-a îndemnat pe enoriași să-i pomenească în rugăciune pe preoții trecuți la Domnul și să fie alături de actualul paroh în misiunea pe care o desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente