Vizită de suflet a Grupului Tronos la Centrul Sfântul Nectarie (FOTO&VIDEO)

Pacienții de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din București au primit joi seară vizita Grupului psaltic Tronos. Arhid. Mihail Bucă și ceilalți membri ai corului au susținut un program artistic și au vorbit cu persoanele aflate în suferință.

Într-o atmosferă familială, psalții Catedralei Patriarhale au interpretat cântece religioase și creații lirice chiar în saloanele pacienților de la centru:

Potrivit Adrianei Căruntu, Directorul Centrului „Sfântul Nectarie”, persoanele aflate în suferință au fost profund mișcate de gest. Pacienții au mărturisit că „au trăit momente unice” și „nu există cuvinte să exprime ce au simțit”.

Un vârstnic de la centru a ținut neapărat să își manifeste bucuria și recunoștința față de Grupul Tronos, interpretând cântări religioase pe care le știa din vremea în care fost cântăreț bisericesc:

Inaugurat și sfințit în anul 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie este o unitate spitalicească aflată sub egida Fundației Bucuria Ajutorului a Arhiepiscopiei Bucureștilor care furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal.

Foto & video credit: Adriana Căruntu / Centrul de Îngrijiri Paliative

Comentarii Facebook


Știri recente