Vizita de lucru a Asociației Vasiliada, în Bulgaria

O delegație a Sectorului Social-Filantropic și Misionar din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, formată din Preot Adrian Stanulica -Consiler Social și Director Executiv al Asociației Vasiliada, Preot Sorin Pârvănescu – Coord. Proiect, Paula Iancu Spătărelu – Inspector asistență socială, Diana Răduț-Seliște a efectuat o vizită de lucru la Vidin în Bulgaria.

Vizita a avut ca scop identificarea unor relații de parteneriat pentru Programul Operațional de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, destinat cooperării la nivelul județelor aflate la granița România-Bulgaria.

Pe parcursul vizitei, reprezentanții Asociației Vasiliada au avut o întâlnire cu dl. Andrian Alenxandrov, director al Fundației pentru Dezvoltare Regională din Vidin și au vizitat 3 centre comunitare ale organizației ce furnizează servicii socio-medicale gratuite pentru copii și tineri cu dizabilități fizice și mentale.

Totodată, delegația Sectorului Social-Filantropic și Misionar a participat la o întrevedere cu d-na director a Direcției de Asistență Socială din Vidin și Novoseltsi, care a prezentat principalele programe și proiecte care se desfășoară în parteneriat cu organizații neguvernamentale și care și-a manifestat dorința de a colabora cu instituții din România în vederea identificării unor noi metode de ameliorare a efectelor problemelor sociale întâlnite la nivel comunitar.

De asemenea, delegația, a întâlnit reprezentanții Asociației Free Youth Centre, asociație ce activează în domeniul social din anul 1997, care și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta un parteneriat cu Sectorul Social-Filantropic și Misionar, în vederea implementării unor programe de dezvoltare comunitară.

Prin intermediul acestei vizite, au fost analizate posibilitățile tuturor partenerilor de a scrie împreună un proiect pentru Programul Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, cu termen limită 31 iulie a. c.

În urmă acestei vizite de lucru au fost puse bazele unei rețele de colaborare transfrontalieră în zona Dolj-Vidin, care are ca scop identificarea oportunităților de colaborare în domeniul social, prin facilitarea unor schimburi de experiență, organizarea de seminarii, conferințe și ateliere de lucru și vizite reciproce între reprezentanții actorilor comunitari în domeniul social.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente