Vizita canonică în Episcopia Sălajului s-a încheiat

Vizita canonică a Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Episcopia Sălajului, s-a încheiat. Înainte de sosirea la București Patriarhul României a vizitat, astăzi, 16 septembrie 2013, sediul Mitropoliei Clujului și s-a întâlnit cu elevii Seminarului Teologic Ortodox din municipiu cărora le-a oferit ocazia, la început de an școlar, să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Catedrala Patriarhală.

„Vă dorim sănătate, ajutor de la Dumnezeu și mai ales mult progres în toată formarea spirituală și intelectuală. Cine dorește să sărute moaștele Sfântului Nectarie poate să facă aceasta acum și cei care se închină primesc și un pliant cu viața Sfântului Nectarie de la Eghina, tămăduitorul de boli”, le-a transmis Preafericirea Sa.

La finalul întâlnirii, Înalt Prea Sfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vorbit despre importanța vizitei Patriarhului României pentru credincioșii din Episcopia Sălajului: „Pentru Mitropolia noastră a fost prilej de mare bucurie și o binecuvântare duhovnicească prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în zilele acestea. Din punct de vedere pastoral și misionar impactul prezenței Preafericirii Sale și cuvintele de îmbărbătare și de învățătură pe care le-a rostit și pentru creștinii din Zalău și pentru creștinii din Jibou sunt de mare importanță. Dăm slavă lui Dumnezeu și-L rugăm să-L țină pe Preafericitul Părinte Patriarh întreg, sănătos, cinstit, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul Adevărului”.

Și Prea Sfințitul Petroniu a mulțumit Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel pentru vizita canonică în Episcopia Sălajului: „Îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru această vizită minunată în Sălaj fiind prima vizită a unui Patriarh al României. A fost o mare onoare, o mare bucurie și s-a văzut prin marea de credincioși prezenți la cele trei slujbe: la Te-Deum-ul de vineri seara, la târnosirea și Sfânta Liturghie de sâmbătă dimineața de la Centrul eparhial și la târnosirea și Sfânta Liturghie de la Jibou. Îi mulțumim lui Dumnezeu, Îi mulțumim Preafericitului, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei și le mulțumim tuturor credincioșilor care au fost atât de aproape de noi în aceste zile, precum și preoților împreună slujitori și care au fost de față la sfintele slujbe”.

În perioada 13 – 16 septembrie 2013, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a efectuat o vizită canonică în Episcopia Sălajului.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente