Vizită arhierească pe șantierul noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, s-a aflat luni, 10 martie 2014, în vizită de lucru la șantierul deschis în municipiul Curtea de Argeș, pentru noua catedrală închinată Sfintei Mucenițe Filofteia și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu această ocazie au fost analizate toate lucrările executate până în prezent.

Noua catedrală va adăposti moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia și va avea rol de necropolă regală și arhiepiscopală, fiind rezultatul protocolului încheiat în data de 10 mai 2009, între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Casa Regală a României. În această zi a fost așezată piatra de temelie a noii bisericii, la eveniment fiind prezenți: Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României.

În acest parteneriat încheiat între cele două instituții s-a hotărât ca toate cheltuielile de proiectare să fie suportate de Casa Regală, iar cele de construcție de Eparhia Argeșului și Muscelului.

Noua construcție va avea 36 de metrii lățime în zona fațadei, iar înălțimea maximă a turlei centrale va fi de 21 de metrii. La intrare se construiește un spațiu destinat necropolei regale, unde sunt proiectate 16 morminte pentru membrii familiei regale.

Lucrările vor continua în acest an urmând ca biserica să fie acoperită în următoarele luni.

Responsabilitatea ridicării acestei catedrale aparține Biroului Economic și Construcții din cadrul Eparhiei, coordonat de P.C Părinte Consilier Arhid. Caliopie Cristian Ichim.

Comentarii Facebook


Știri recente