Vizită arhierească la tabăra „Licăr de lumină” – Mănăstirea Caraiman.

La 20 august 2015, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoţit de părintele Marius Ene, Inspector al Biroului de catehizare a tineretului, şi de Dl. Lăudat Mirel Alexandru, Inspector în cadrul Biroului de catehizare al Protopopiatului Bolintin, a vizitat Mănăstirea Caraiman, una dintre cele mai frumoase aşezări monahale de pe Valea Prahovei, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, ierarhul i-a vizitat pe copiii care iau parte la tabăra „Licăr de lumină” care se desfăşoară în Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”, de la Mănăstirea Caraiman. Tabăra care reuneşte copiii care fac parte din programul „Alege Şcoala!” este, înainte de toate, o şansă acordată copiilor aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar şi care provin din familii defavorizate, între aceştia numărându-se şi copii din Episcopia Giurgiului.

În fiecare zi de tabără copiii au avut un program la liberă alegere, când au fost implicaţi în diferite jocuri propuse de asistenţi, fiecare seară încheindu-se cu un studiu biblic şi cu un film cu specific creştin. Totodată, au fost organizate excursii şi drumeţii care s-au încheiat cu un foc de tabără şi cu premierea copiilor.

Prin participarea la activitățile de creație (desen, colaj, compuneri și eseuri, pictură etc.), copiii şi-au dezvoltat creativitatea, sensibilitatea estetică, dar şi motivația de a continua şcoala. Prin toate aceste activităţi se urmăreşte încurajarea fiecărui copil de a participa activ la descoperirea adevărurilor despre lucruri şi fenomene.

Comentarii Facebook


Știri recente