Vizită arhierească la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

La 31 iulie 2014 Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. În cadrul vizitei, ierarhul a fost însoțit de Părintele capelan Mircea Sicoe, care își desfășoară activitatea în această instituție medicală. Vizita ierarhului la Biserica din cuprinsul unității medicale are ca scop evaluarea lucrărilor de pictură, care în prezent se află terminate într-un procent de 75%.

Inițiativa construirii acestei biserici aparține Consiliului director al spitalului și Părinților Mircea Sicoe și Liviu Vâlcea, preoți misionari la spital, potrivit reintregirea.ro.

Biserica din cadrul Spitalului Județean Alba poartă hramul „Toți Sfinții” și este amplasată în parcul spitalului. În ea se înalță zilnic rugăciuni pentru toți oamenii bolnavi, necăjiți și întristați din spitalul albaiulian și de pretutindeni.

Misiunea Bisericii în spitale este una foarte importantă, având ca scop mijlocirea pentru mântuirea oamenilor, alinarea suferinței bolnavilor și a familiilor lor, încurajarea oamenilor în vederea unei sincere analize a conștiinței, dar și pastorația medicilor, a cadrelor medicale și a personalului administrativ și auxiliar al spitalului.

Comentarii Facebook


Știri recente