Vizită arhierească la Santander, Spania

Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a fost primit duminică, 19 februarie, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Santander, Spania, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească și Taina Sfântului Botez pentru trei copii, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

Ierarhul a fost întâmpinat dimineață de copiii Școlii Parohiale de aici, cu flori, cântând imnul arhieresc. Mulțime de români au luat parte la Sfânta Liturghie, cu participarea a trei preoți, în cadrul căreia Preasfințitul Timotei a oficiat botezul pentru cei trei copilași, printre care și fiica preotului paroh Andrei Turea. De asemenea, Părintele Episcop le-a dat tuturor copiilor care frecventează Școala Parohială Taina Sfintei Împărtășanii, despre importanța căreia au aflat mai multe în timpul lecțiilor de religie.

La final, Preasfințitul Timotei a adresat cuvântul de învățătură, în care a explicat Taina Sfântului Botez și le-a pus la suflet credincioșilor câteva învățături duhovnicești, arătând că în această perioadă Biserica ne îndrumă spre o mai intensă pregătire sufletească. Toți credincioșii au fost miruiți la final de către episcopul lor, care le-a dăruit iconițe.

Așa cum se întâmplă în majoritatea parohiilor noastre, un sprijin important vine din partea Bisericii Catolice, care acordă spații, capele sau biserici, parohiilor ortodoxe pentru oficierea sfintelor slujbe. La slujbele arhierești de la Santander au participat duminică și reprezentanți catolici, acestora Preasfințitul Timotei mulțumindu-le pentru atenția acordată, mai ales în contextul în care de curând au pus la dispoziția parohiei din Santander un nou spațiu unde vor fi găzduite activitățile Școlii Parohiale, frecventată de un număr destul de mare de copii.

Înființată în anul 2005, de Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Santander își desfășoară activitatea într-o capelă oferită de Episcopia Catolică din oraș.

Comentarii Facebook


Știri recente