Vizită arhierească la Mănăstirea Nera

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Ioanichie, Episcop de Budimlja – Nikšić, din Mitropolia Muntenegrului, Patriarhia Serbiei, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, participă la o serie de manifestări spiritual-culturale în Eparhia Banatului de Munte.

În cadrul acestei vizite, una dintre cele mai mari mănăstiri din țară și cea mai mare din Episcopia Caransbeșului s-a bucurat de prezenţa celor doi ierarhi. Astfel că vineri, 02 octombrie 2015, obștea monahală de la Mănăstirea Nera a fost gazdă pentru Preasfințitul Părinte Lucian și pentru Preasfințitul Părinte Ioanichie. Fiind un complex monahal de proporții, a fost vizitat în primul rând Schitul Sfântul Siluan Athonitul, apoi Clinica de recuperare oncologică, prima de acest fel din țară și care este în grija mănăstirii, după cum informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

În continuare, ierarhii au fost primiți în paraclisul Buna Vestire, unde au avut posibilitatea să asculte o serie de cântări bisericești interpretate de corul mănăstirii. A urmat un cuvânt de binecuvântare pentru obștea monahală din partea Preasfințitul Părinte Ioanichie, iar apoi au fost vizitate și celelalte paraclise din cadrul complexului monahal. De asemenea, le-a fost prezentat oaspeților și laboratorul Sfinții doctori fără de arginți, unde se prepară produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar, cum ar fi siropuri, ceaiuri, tincturi, creme, etc.

***

Mănăstirea Nera este aşezată în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera, la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei. În prezent, mănăstirea găzduieşte peste 90 de vieţuitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente