Vizită arhierească la centrele asociației Filantropia din Bistrița

Centrele Asociației Filantropia ortodoxă filiala Bistrița au fost vizitate joi, 25 iulie de Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei. Ierarhul s-a interesat de modul în care se desfășoară activitatea la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, la Cantina socială, precum și de felul în care sunt îngrijiți bolnavii la domiciliu. La această întâlnire au luat parte consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean, preotul misionar Ioan Pintican, dar au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu și președintel Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

S-a discutat totodată și despre o serie de proiecte importante din municipiu, printre care reabilitarea panteonului din oraș și a bisericii protopopiatului, monument istoric ce datează din sec. al XIII-lea. Potrivit părintelui Emanuel Vidican, corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, la finalul acestei vizite de lucru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei s-a întâlnit și cu generalul de brigadă Dan Grecu. În cadrul întâlnirii au fost abordate posibile proiecte de colaborare.

Federația Filantropia este o organizație privată non-profit, care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reunește în acest moment, 18 dintre cele mai active asociații și fundații, care lucrează în domeniul social, în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federației este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârșită pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente