Vizită arhierească la aşezări monahale de pe Valea Prahovei

Ieri, 21 august 2015, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoţit de Părintele Lect. Univ. Dr. Nicușor Beldiman, cadru didactic la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București și Protoiereu al Protopopiatului Bolintin, şi de Dl. Alexandru Mirel Lăudat, Inspector în cadrul Biroului de catehizare, a vizitat Mănăstirea Caraiman, una dintre cele mai frumoase aşezări monahale de pe Valea Prahovei.

Cu acest prilej, potrivit episcopiagiurgiului.ro, ierarhul i-a felicitat pe copiii ce au luat parte la tabăra „Licăr de lumină” care s-a desfăşurat în Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”, de la Mănăstirea Caraiman, încheiată ieri. Dintre copiii care au facut parte din programul „Alege Şcoala”, participanți la această tabără, s-au numărat şi copii din Episcopia Giurgiului.

După încheierea taberei „Licăr de lumină”, Preasfinția Sa a vizitat Mănăstirea Sinaia, Căminul de bătrâni Mislea, organizat impecabil în fosta Mânăstire Mislea, ctitorită de Radu Paisie 1531- 1545, mănăstire care în trecut a fost temnită pentru deținuții politici, ulterior cea mai cumplită închisoare pentru femei (a se vedea cartea și filmul „binecuvântată fii închisoare” – o poveste reala, plina de durere si de credinta. Cartea, lucrare autobiografica, a fost scrisă de românca Nicole Valery Grossu, în limba franceză. În anul 2002, această carte a ajuns pe ecrane, într-un film semnat de regizorul roman Nicolae Mărgineanu. Acesta este primul film românesc care arată chinurile și umilințele la care au fost supuse deținutele politice (femei) din inchisorile comuniste din România). Totodată, aici a fost locul unde a existat până în anul 1977 fosta biserica a Sfintei și Voievodalei Mănăstiri, unde a fost botezat ierarhul Episcopiei Giurgiului, născut în satul Mislea, județul Prahova.

De asemenea, Chiriarhul a vizitat biserica veche a satului Urleta, restaurată de vrednicul preot Mihai Iordăchescu, cel care deține vechi fotografii, cărți și documenete importante cu privire la istoria bisericii și satului Urleta și care a ridicat un însemnat Centru Pastoral-Misionar, aflat în incinta bisericii, construit și prin jertfa neobositei preotese Oana Iordăchescu, a familiei sale și în mod deosebit datorită enoriașilor parohiei. Un alt însemnat ctitor al acestui sfânt aşezământ este și fondatorul corului Madrigal, vrednicul de pomenire dirijor Marin Constantin, alături de toate familiile locuitorilor prefrumosului sat, care are până astăzi o nouă și monumentală biserica închinată Sfinților Arhangheli, ridicată de vrednicul de pomenire Aurel Sterghiu, venerabilul preot al satului (1928 – 1980) binefăcătorul și îndrumătorul muzicologului Marin Constantin, dar și îndrumătorul Preasfinției Sale spre calea monahismului.

Comentarii Facebook


Știri recente