Vizită arhierească în Villanueva de la Cañada – Madrid, de Florii

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Române ‘Izvorul Tămăduirii’ din localitatea Villanueva de la Cañada, Madrid, au primit în Duminica Floriilor vizita ierarhului lor, Preasfințitul Timotei, Episcopul românilor ortodocși din Spania și Portugalia, informează „Ziarul Lumina”. Au slujit alături de Preasfinția Sa preotul paroh Ciprian-Vasile Chidu și părintele diacon Constantin Șerban, în prezența a peste 300 de credincioși. La slujbă au mai fost prezenți Luis Manuel Partida Brunete, primarul localității, Enrique Serrano Sánchez-Tembleque, viceprimar, Juan Miguel Gómez Cardeña, consilier pe teme de siguranță și protecție civilă, și Rafael Vicente Fernandez din cadrul corpului de poliție locală.

După slujbă, la agapa frățească a mai fost invitat și părintele Antonio Herranz Gonzalez, parohul Parohiei Santiago Apostol din aceeași localitate.

‘În discursul adresat celor prezenți, primarul a adus laude comunității românești față de care și-a arătat sprijinul atât în cadrul programelor laice de integrare, cât și în ceea ce privește desfășurarea în bune condiții a vieții spirituale’, a declarat părintele paroh Vasile Chidu.

Au fost amintite și activitățile asociației de români din localitate și a echipei de la primăria locală pentru ajutorul pe care l-au acordat organizării și altor evenimente, cum a fost serbarea de Crăciun, la care cei mici au interpretat o scenetă legată de Nașterea Domnului, un alt grup de credincioși au jucat ‘Capra’, iar corul parohiei a interpretat mai multe colinde. De asemenea, s-au adus mulțumiri părintelui paroh Ciprian-Vasile Chidu pentru merite deosebite în activitatea învățătorească, prin intermediul Școlii parohiale ‘Sfântul Stelian’ și prin Foaia parohială ‘Lumină din Lumină’.

Comentarii Facebook


Știri recente