Vizită arhierească în Protoieria Pitești

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a efectuat joi, 3 aprilie 2014, o vizită administrativă în Protoieria Pitești. Cu această ocazie au fost verificate lucrările începute la pictură în Parohiile „Sf. Împ. Constantin și Elena” – Metabet din cartierul Prundu și „Sf. Mc. Filoteia” din cartierul Războieni, informează eparhiaargesului.ro.

Chiriarhul Eparhiei a apreciat eforturile depuse de preoții slujitori împreună cu enoriașii acestora, analizând în același timp și calitatea lucrărilor executate până în prezent.

Parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena” – Metabet a fost înființată în data de 1 august 2009 prin binecuvântarea Chiriarhului Argeșului și Muscelului și prin bunăvoința domnilor Pănescu Constantin și Paul Zamfir care au donat terenul și au contribuit în proporție de 80% la ridicarea bisericii. Slujba de sfințire a fost oficiată în 10 iunie 2012, biserica primind două hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Cuvios Stelian, ocrotitorul pruncilor.

Parohia „Sf. Mc. Filoteia” – Războieni a fost înființată în februarie 1996, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. La construcția bisericii au contribuit în mod decisiv credincioșii din cartierul Războieni, dar și cei din zonele apropiate parohiei. Zidirea sfântului lăcaș s-a făcut pe un teren în suprafață de 2500 mp, primit în concesiune de la Primăria municipiului Pitești. În prezent lucrările la pictura interioară sunt terminate în proporție de 70%.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…