Vizită arhierească în Parohia Almaș

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 3 Gurahonț, coordonat de preotul Crăciun-Dorel Moț, s-au întrunit în după-amiaza zilei de 27 iulie la Biserica ortodoxă cu hramul „Buna Vestire” din Parohia Almaș, Protopopiatul Sebiș. La această întrunire, preoții cercului pastoral și credincioșii din Parohia Almaș au avut aleasa bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de părintele protopop Beni Ioja, de preotul paroh Ioan Dașcău, de ceilalți preoți și de un număr mare de credincioși din Parohia Almaș. În cadrul acestei întâlniri s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului. Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta An omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, preotul Andrei Dârbaș de la Parohia Bonțești a susținut temele: „Sfânta Euharistie – mijloc de comuniune între Hristos și Biserică”; „Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu și preocupările sale în domeniul asistenței sociale, grija față de săraci – așezăminte și spitale” și „Problema înnoirii în slujirea liturgică a Bisericii”. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, pe baza referatului susținut de preotul Andrei Dârbaș, a adăugat un cuvânt de îndrumare pentru cursul postului apropiat al Adormirii Maicii Domnului, în care se cuvine în mod deosebit să urmăm recomandările Sfântului Sinod al Bisericii noastre privind Anul omagial al Sfintelor Taine și al martiriului Sfinților Brâncoveni. În urma raportului de activitate susținut de preotul paroh Ioan Dașcău, la sfârșitul activității sale în această parohie, urmând ieșirea la pensie, chiriarhul i-a mulțumit acestuia pentru toată râvna arătată în tot ce a făcut de-a lungul păstoririi sale în această parohie.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Ioan Dașcău a mulțumit chiriarhului pentru aleasa bucurie oferită prin vizita în această parohie și pentru toate cuvintele de prețuire la adresa sa. De asemenea, a mulțumit preoților si credincioșilor pentru participare. Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente