Vizită arhierească în două parohii din California

Sărbătoarea Botezului Domnului a fost prilej de mare bucurie pentru credincioșii ortodocși români din California. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae a vizitat două din parohiile românești cu prilejul acestui mare praznic împărătesc, informează site-ul romarch.org.

Astfel, vineri, 6 ianuarie, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie și Sfințirea cea Mare a apei în Parohia ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ din Upland. Din sobor au făcut parte preotul paroh cuv. arhim. Nicodim Bibarț și părintele protopop Mihai Cărpenișeanu. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Nicolae a vorbit despre semnificația Botezului Domnului ca și împlinire a arătării Domnului la Naștere. Deasemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația pogorârii lui Dumnezeu pe pământ pentru a sfinți și înnoi pe om și întreaga făptură. A doua zi, de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Nicolae s-a aflat în aceeași parohie.

Duminică, 8 ianuarie, Înaltpreasfințitul Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia ‘Sfinții Arhangheli’ din Torrance împreună cu preotul paroh Mihai Cărpenișeanu. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși la înțelegerea chemării Mântuitorului de a intra prin pocăință în Împărăție, îndemn folositor la început de an când fiecare creștin își face planuri pentru sine și familie. Agapa frățească a încheiat această zi de sărbătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente