Vizită arhierească în diaspora românească

Românii din orașele daneze Odense, Aarhus și Herning au primit, în perioada 14-17 octombrie 2011, vizita Preasfințitului Macarie, Episcopul Europei de Nord.

„Cu ajutorul Milostivului Dumnezeu am reușit să vizitez în aceste zile comunitățile noastre parohiale din centrul și nordul Danemarcei, din orașele Odense, Herning-Ikast și Aarhus. La Odense, sâmbătă, 15 octombrie, am slujit Sfânta Liturghie și l-am sărbătorit cu anticipație pe ocrotitorul acestei comunități euharistice, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. Sâmbăta seara, împreună cu preoții noștri slujitori, am săvârșit Taina Sfântului Maslu în parohia noastră din Herning-Ikast, pregătindu-ne duhovnicește pentru anul viitor, care va fi proclamat de Sfântul Sinod Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Duminică, am sărbătorit hramul parohiei românești din Aarhus și am cerut ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Am fost înconjurați în cele trei parohii de un număr mare de tineri, majoritatea studenți, care învață la universitățile daneze din Odense și peninsula Iutlanda. Mă bucur că aceștia, fiind foarte activi în Centrul de tineret ‘Sfântul Ștefan cel Mare’, îi dinamizează și pe tinerii noștri care s-au născut sau au plecat din România de mici și care în Biserică își cultivă credința străbună și identitatea românească’, a declarat Preasfințitul Episcop Macarie pentru „Ziarul Lumina”.

În cadrul întâlnirii de la Aarhus s-a stabilit ca Adunarea generală a tinerilor din Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Europei de Nord să fie organizată anul viitor în nordul Danemarcei.

Comentarii Facebook


Știri recente