Visuri colorate: Un băiat de opt ani a expus 67 de picturi într-un parc din Oradea

Parcul Libertății din Oradea a fost colorat miercuri de un vernisaj original: expoziția de pictură „Visuri colorate” a lui Dragoș Mihai Dobocan, un băiat de opt ani care pictează de la vârsta de cinci ani.

El le-a povestit reporterilor că se simte foarte relaxat când pictează, atât acasă cât și la Atelierul „Mânuțe fermecate” sau la Școala de Arte Hubic. „Săptămâna aceasta am fost chiar de două ori la atelier! Îmi place foarte mult să pictez flori”, a mărturisit Dragoș.

Are două lucrări preferate – ,,Bufnița”, văzută ca simbol al înțelepciunii, și ,,Canarul”, ca simbol al soarelui, al căldurii sufletești, al luminii. Iubește canarii pentru că sunt veseli, inteligenți, cântători și încântători. De altfel, are acasă doi canari.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a participat la vernisajul expoziției „Visuri colorate”, unde tânărul pictor i-a dăruit două căni imprimate cu picturile sale.

Profesoara Liana Dat, șefa Catedrei de arte plastice de la Liceul de arte Oradea, a declarat la vernisaj că lucrările copilului transmit multă bucurie.

„Pot să spun că se vede pe zi ce trece cum evoluează. Începe să își concretizeze tușa, linia; ceea ce era la început mai jucăuș acum se vede că are o oarecare experiență. Interesant este că transmite foarte multă emoție prin ceea ce așază pe pânză”, a spus profesoara.

Dragoș Mihai Dobocan a absolvit în această vară clasa I la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea. Anul trecut, a câștigat Premiul I la un concurs UNESCO.

Expoziția „Visuri colorate” a este organizată de Rotary Club Oradea și Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea.

Foto credit: Arhiva personală

Comentarii Facebook


Știri recente