Vinul cu denumirea MILOSTIVIRE se distribuie abuziv în unele eparhii

Întrucât în relatările de presă din ziua de 23 septembrie 2013 s-a vorbit despre vânzarea către parohiile și mănăstirile din Mitropolia Olteniei a unui așa-numit „vin liturgic” cu denumirea MILOSTIVIRE produs de Patriarhia Română, precizăm:

Patriarhia Română nu deține în proprietate viță-de-vie și, ca atare, nu produce și nu distribuie vinul liturgic, asemenea eparhiilor care au viță-de-vie proprie.

Încă din anul 2009, Patriarhia Română a informat opinia publică asupra caracterului abuziv al folosirii numelui și stemei sale pe eticheta de prezentare a unui așa-numit „vin liturgic” MILOSTIVIRE, produs și distribuit eparhiilor de S.C. Vinăria Murfatlar S.R.L.

În același timp, Patriarhia Română a notificat această societate comercială că mențiunea «vin liturgic» și textul de prezentare tipărit pe etichetă induc în eroare cumpărătorul și aduc prejudicii de imagine Patriarhiei Române, întrucât ea nu garantează că vinul respectiv este vin liturgic natural și curat, așa cum este cel produs de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhia Română reamintește că nu a existat niciodată o consultare a ierarhilor cu Patriarhia pentru distribuirea acestui așa-zis „vin liturgic” MILOSTIVIRE în eparhii.

Ca atare, la proxima ședință a Sfântului Sinod, ierarhii acelor eparhii în care încă se mai oferă abuziv spre vânzare parohiilor și mănăstirilor așa-numitul „vin liturgic” MILOSTIVIRE vor fi interpelați pentru a da explicații privind prejudiciile morale aduse Patriarhiei și confuzia creată în parohii și mănăstiri.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente