Vineri vor fi închise școlile din cauza gripei

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor fi închise vineri, 25 ianuarie 2019, potrivit ordinului emis miercuri de Ministerul Educației Naționale la recomandarea Ministerului Sănătății.

Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei. Pentru a putea evita expunerea în colectivități, copiii vor avea astfel 4 zile libere începând de joi, Ziua Unirii Principatelor Române, continuând cu ziua liberă de vineri și cu cele două zile de weekend.

„Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu realuarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.


Conform raportărilor INSP citate de news.ro, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă, precizează Ministerul Sănătăţii.

Foto credit: Aquia Hora

Comentarii Facebook


Știri recente