„Vine ceasul când măștile vor cădea și adevărul va ieși la iveală”, atenţionează Episcopul Macarie

„Vine ceasul când toate acestea din jurul nostru care par a fi esențiale se vor sfârși, când cele efemere ale lumii vor pieri, când măștile vor cădea și adevărul va ieși la iveală”, a spus duminică Episcopul Macarie al Europei de Nord.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi în Visby, insula Gotland.

În omilia rostită membrilor comunităţii româneşti, Părintele Episcop a explicat că textul biblic de la Matei ne înfăţişează realitatea ultimă a vieţii noastre.

„Când faptele vor vorbi pentru noi, iar noi nu vom avea cuvânt de îndreptățire sau nevoie să explicăm ceva. Va vorbi doar conștiința noastră. Acela este momentul adevărului, în care se hotărăște veșnicia noastră.

Dacă am fi conștienți de importanța acestui moment al adevărului, oare am mai alerga după atâta zădărnicii cu care ne umflăm mintea și ne irosim sufletul?

Oare am mai asculta atâtea voci înșelătoare? Oare ne-am mai bate joc de sufletul nostru făcând lucruri de rușine? Cu siguranță că nu”, a conchis ierarhul.

În zilele de luni şi marţi, Episcopul Macarie a liturghisit în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, unde a hirotonit în preot pe diaconii Daniel Florea și Andrei Cojocariu care vor sluji în parohiile românești din insula daneză Funen, în orașele Odense și Svendborg.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente