Vin în calitate de frate al vostru în Hristos: IPS Elpidofor către credincioşii Arhiepiscopiei greceşti a SUA

„Voi veni în America nu numai ca să fiu Arhiepiscopul vostru, ci ca să fiu prietenul şi fratele vostru duhovnicesc, slujitorul vostru în Domnul, împreună lucrător cu voi în Hristos” a transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor credincioşilor Arhiepiscopiei Ortodoxe greceşti a Americii.

El menţionează că a comunicat acest mesaj pentru a exprima cât de mult doreşte să îi îmbrăţişeze „ca pe niște copii duhovniceşti” și să îşi manifeste dragostea cu care Dumnezeu „i-a binecuvântat inima pentru preţioasa turmă a Sfintei Arhiepiscopii a Americii”.

În cadrul mesajului postat pe site-ul Arhonţilor Patriarhiei Ecumenice, ierarhul a precizat că va aduce tuturor binecuvântarea Sanctităţii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi a anunţat data întronizării sale: 22 iunie 2019.

Noul Arhiepiscop al Americii

Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor a fost ales în demnitatea de Arhiepiscop al Americii sâmbătă, 11 mai 2019, fiind succesorul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dimitrie Trakatellis.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a fost felicitat de Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

„Ne rugăm ca Tatăl Ceresc să trimit pe Duhul Sfânt pentru a vă întări în munca desfăşurată în via Lui” a precizat Părintele Mitropolit Nicoale în scrisoarea adresată cu acest prilej evidenţiind o viitoare împreună lucrare pe continent american „pentru a face ca misiunea Bisericii Ortodoxe să înflorească şi să fim martori la strălucitoarea iubire a lui Dumnezeu”. 

Foto credit: Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente