VIDEO | Slujba de Ipopsifiere a Arhiereului vicar ales al Episcopiei Italiei

La Centrul Eparhial de la Roma a fost oficiată luni slujba de Ipopsifiere a Arhim. Atanasie (Tudor) Rusnac, Arhiereu vicar ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Prin această rânduială religioasă, noul Arhiereu vicar ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a fost anunțat și chemat oficial la treapta de episcop,  în prezența ierarhilor care vor săvârși hirotonia sa. Slujba de Ipopsifiere a fost oficiată după Slujba Vecerniei.

Arhim. Atanasie (Tudor) Rusnac a fost ales arhiereu vicar ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu 42 voturi, în şedinţa Sfântului Sinod din 15 februarie 2018.

Hirotonia în Arhiereu va avea loc marți, 1 mai, la Centrul Eparhial din Roma. Noul arhiereu vicar va purta titulatura Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania.

Arhim. Atanasie Rusnac s-a născut în 17 ianuarie 1982, la Chișinău, Republica Moldova, fiind primul din cei doi fii ai lui Eugen și Ala Rusnac. Din data de 12 octombrie 2010 deține cetățenia Română.

Studii:  2000 – 2005 – INSA Lyon (Institut National des Sciences Appliqués de Lyon – Franța). A obținut diploma de Inginer cu grad de Master, Specialitatea – Telecomunicații și Rețele. În anul 2002 – Atestatul de Studii Europene în cadrul INSA Lyon. Între 07/2004 – 01/2005 – Stagiu de specializare în domeniul IT (MT System – Lyon, Franța).

În perioada 2006 – 2010 a urmat cursurile Facultății  de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge” de la Paris. A obținut licența în teologie pastorală în anul 2010.

Între anii 2010 – 2012 a urmat cursurile unui Master în Teologie Practică (Drept Canonic), la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” – Sibiu. Lucrarea de Master – „Principii de Teologie Canonică în Diaspora, cu referire specială la Italia”.

Din 02/2011 și până în prezent a îndeplinit funcția de Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente