VIDEO | PS Ieronim Sinaitul la Denia celor 12 Evanghelii: Biruinţele Sale vor deveni biruinţele noastre

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în Sfânta şi Marea Joi la Catedrala Patriarhală istorică Denia celor 12 Evanghelii.

În omilia sa rostită la finalul slujbei, ierarhul a explicat că biruinţele purtate de Mântuitorul Hristos vor deveni biruinţele tuturor oamenilor.

„Lucrarea de mântuire a lui Hristos care reuneşte în sine şi pe Adam cel vechi, El fiind Adam cel Nou, în care de acum omul care va primi şi Taina aceasta a Învierii şi Taina curăţirii, Botezul, în numele Preasfintei Treimi, va deveni membru viu şi deschis lucrării de mântuire în Biserica lui Iisus Hristos prin Sfânta Taină a Împărtăşirii şi se va putea bucura de biruinţele acestea pe care Mântuitorul Hristos le-a adus asupra diavolului, asupra păcatului şi asupra morţii”.

„Biruinţele Sale vor deveni biruinţele noastre. De aceea, venim la Sfânta Biserică cu atâta dragoste şi devotament şi Îl urmăm pe Domnul nostru Iisus Hristos”, a spus Preasfinţia Sa.
În Sfânta şi Marea Joi se face pomenirea sfintei spălări a picioarelor ucenicilor de Mântuitorul Hristos, a Cinei de Taină, la care au fost predate înfricoșătoarele Taine, a rugăciunii cea mai presus de fire a lui Iisus și a vânzării Domnului.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente