VIDEO: Pr. Nicolae Tănase la Drobeta-Turnu-Severin despre „Familia creştină contemporană – frumuseţe şi rost”

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a susținut joi seară în Sala Mare a Palatului Culturii „Theodor Costescu” din Drobeta-Turnu-Severin Conferinţa „Familia creştină contemporană frumuseţe şi rost”.

Părintele Nicolae Tănase a subliniat că familia a ocupat întotdeauna un loc central în învăţătura creştină despre viaţă, fiind înţeleasă drept comunitatea de bază a umanităţii, de care depind: dezvoltarea, stabilitatea şi, mai ales, existenţa întregii omeniri.

Astăzi, familia creştină este confruntată cu multe situaţii îngrijorătoare, a atras atenția preotul, atât pe plan social, cât şi în plan spiritual, iar problemele cu care se confruntă familia creştină astăzi sunt expresia secularizării actuale tot mai accentuate a societăţii contemporane.

„Cauzele care conduc la slăbirea şi destrămarea vieţii de familie sunt multiple şi complexe. Cea mai frecventă dintre cauze este egoismul sau iubirea exagerată de sine, din cauza căreia membrii familiei nu-şi mai îndeplinesc, total sau parţial, obligaţiile pe care le au faţă de cei apropiaţi”.

Au fost abordate în cadrul conferinței şi alte aspecte ce constituie cauze ale destabilizării vieţii de familie: desfrânarea, contracepţia, avortul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, ofensiva publică a unor manifestări sexuale contrare familiei, infrormează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Familia – o preocupare constantă a preoţilor

În acest sens, Părintele Nicolae Tănase a spus că familia trebuie să constituie o preocupare constantă a preoţilor:

„O atenţie sporită trebuie acordată catehezei liturgice practice, care trebuie să vizeze pe toţi membrii familiei, tineri şi vârstnici deopotrivă”.

Catehizarea tinerilor care doresc să se căsătorească este foarte necesară, a mai spus Pr. Tănase, „pentru ca aceştia să conştientizeze adevărata dimensiune a tainei cununiei şi să nu se raporteze la slujba oficiată în biserică doar ca la un gest formal, care ţine mai degrabă de o tradiţie moştenită”.

„Atenţie sporită trebuie acordată schimbării mentalităţii tinerilor, marcată de teribilism şi de spirit de frondă, ca rezultat al unei concepţii greşite despre libertate şi ca efect al preluării unor modele greşite de comportament din industria de divertisment şi mass-media”.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente