VIDEO | Părinţi vatopedini în vizită la Patriarhul Ierusalimului

Un grup de optzeci de monahi de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, condus de stareţul Efrem, a vizitat vineri, 26 mai 2017, Patriarhia Ierusalimului.

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, a primit călduros pe monahii vatopedini şi le-a adresat un cuvânt de bun venit în Ţara Sfântă. Patriarhul a făcut referire la mesajul de speranţă, mângâiere şi bucurie pe care îl transmite Mormântul de viaţă-dătător al Mântuitorului Hristos, care se află în Ierusalim.

La rândul său, arhimandritul Efrem Vatopedinul a mulţumit Preafericitului Părinte Teofil pentru primire şi pentru cuvintele adresate, solicitându-i rugăciunile pentru a continua slujirea şi misiunea din Sfântul Munte Athos.

A urmat un schimb de daruri. Arhimandritul Efrem i-a oferit Patriarhului Ierusalimului un set de engolpioane, iar PF Teofil i-a oferit stareţului vatopedin o cruce pectorală, o icoană reprezentând Baldachinul Sfântului Mormânt şi o copie a unei cruci descoperite de curând în Sfântul Baldachin, care a fost confecţionată de calfa Comnenos din Mytilene. Ieromonahilor vatopedini le-a oferit cruci confecţionate din fildeş, iar monahilor icoane.

Patriarhul Ierusalimului a mulţumit obştii monahale vatopedine pentru sprijinul oferit în derularea proiectului de restaurare a Sfântului Baldachin.

Credit: www.jp-newsgate.net

Comentarii Facebook


Știri recente