Video | IPS Andrei: „Omul secularizat vrea să trăiască o viață comodă, fără Dumnezeu”

Omul modern, secularizat vrea să trăiască o viață comodă,  fără  Dumnezeu,  fiind captiv doar bunăstării materiale!,  a atras atenţia Mitropolitul Clujului  în omilia rostită duminica aceasta în Protopopiatul Năsăud.

Ierarhul a resfințit biserica cu hramul „Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din localitatea Valea Mare, şi a oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio Renaşterea.

La finalul slujbei,  IPS Andrei a săvârșit  o slujbă de binecuvântare a casei parohiale care a fost renovată de curând.

Ca o recunoaștere a efortului depus în renovarea și înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale, preotul paroh Vasile Ureche a primit din partea Înaltpreasfințitului  Părinte Andrei distincția de „Iconom”, cu dreptul de a purta brâu roșu. De asemenea, Primarul Comunei Șanț, care a sprijinit integral aceste lucrări, ing. Ioan Szabo, a primit „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Clujului acordată mirenilor.

Toți cei care au fost implicați în lucrările amintite au fost distinși cu „Diplome de aleasă cinstire”.


Parohia Valea Mare este așezată în partea de Nord a județului Bistrița Năsăud, iar  până în anul 1997 a fost filie a parohiei Șanț.

Biserica ocrotită de Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir a fost construită între anii 1994-1997, iar din anul 2002 a intrat în ample lucrări de reconsolidare și înfrumusețare, alături de casa parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente