(VIDEO) IPS Andrei a slujit la hramul mănăstirii Mărişel. Fără asumarea crucii nu putem dobândi mântuirea, a spus Ierarhul

Hram Mărişel

Cu prilejul hramului aşezământului monahal de la Mărişel, obştea mănăstirii clujene s-a rugat împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei. Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat o omilie celor prezenţi, în ziua sărbătorii Sfinţilor Brâncoveni, informează Radio Renaşterea.

Făcând referire la martiriul Sfinţilor Brâncoveni, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a evidenţiat faptul că nu putem dobândi mântuirea fără osteneală duhovnicească. Fără cruce nu există cunună, a evidenţiat Înaltpreasfinţia Sa

La încununare, la mântuire nu poţi ajunge fără de cruce. Sărbătoarea martirilor Brânvoceni ne aduce aminte de ceea ce ne spune Hristos Domnul: „Cel ce vrea să urmeze Mie, să se lepede de sine, să îşi ia crucea sa şi să îmi urmeze Mie”. Fără cruce nu este cunună, fără greutatea crucii vieţii noastre nu putem dobândi mântuirea.

Mănăstirea „Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Mărișel,  situată la aproximativ 2 km de binecunoscuta „Cruce a Iancului” a fost înființată în 2015 și este al șaselea așezământ monahal din protopopiatul Huedin.

Piatra de temelie pentru noua mănăstire a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Andrei anul trecut, în 19 august.

 

Comentarii Facebook


Știri recente