VIDEO | Îndemn al IPS Iosif pentru perioada de post: Faceţi Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi şi pomeniţi pe cei apropiaţi ai dumneavoastră

IPS Iosif slujind la Catedrala din Paris

Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale a slujit în ziua Schimbării la Faţă a Domnului la Catedrala din Paris. În cuvântul adresat cu acest prilej, IPS Părinte Iosif le-a vorbit celor prezenţi despre evenimentul mântuitor petrecut pe muntele Tabor.

Totodată, Ierarhul i-a îndemnat la rugăciune şi post spre cinstirea Fecioarei Maria şi a explicat că atunci când postim împreună cu noi posteşte şi Maica Domnului.

Faceţi Paraclisul Maicii Domnului în fiecare zi şi pomeniţi pe cei apropiaţi ai dumneavoastră. Postul ne disciplinează nu numai trupeşte, ci şi sufleteşte, astfel devenim mai stăpâni pe noi, a spus Ierarhul în omilia din 6 august.

În ceea ce priveşte praznicul Schimbării la Faţă, Înaltpreasfinţia Sa a explicat de ce este cinstit în ultima lună a anului bisericesc.

Spun părinţii Bisericii că sărbătorim acest praznic în a şasea zi din ultima lună a anului bisericesc pentru că în a şasea zi Dumnezeu l-a creat pe Adam. A fost aşezată sărbătoarea în această perioadă pentru că Schimbarea la Faţă se află în legătură cu a doua venire a Mântuitorului care se va petrece întru Slava Sa. Iată că la Schimbarea la Faţă, Mântuitorul se arată aşa cum este El, plin de lumină, în slava Sa.

IPS Iosif a evidenţiat că sărbătoarea aceasta se află în legătură şi cu Învierea Domnului, pentru că, la înviere, Hristos S-a arătat în lumină încât soldaţii care erau acolo nu au putut să-L privească.

Noi oamenii, creaţia Sa, suntem slava Dumnezeului celui viu, a explicat Ierarhul şi a îndemnat să ne comportăm ca atare, nu ca cei înfricoşaţi de moarte, păcat şi neputinţe, ci denunţând în noi păcatul şi suferinţa, punându-le înaintea lui Dumnezu.

Comentarii Facebook


Știri recente