VIDEO: 100 ani de România și 10 ani de misiune ortodoxă aniversați de Parohia din Tokyo

Parohia românească din Tokyo a aniversat odată cu Ziua Națională a României împlinirea a zece ani de la înființarea ei.

Celebrarea a avut loc duminică, 2 decembrie 2018. După programul liturgic și slujba de Te Deum, copiii din parohie au susținut un recital de cântece patriotice.

Mulțumiri la ceas aniversar

„Mulțumim celor care au fost și sunt continuu alături de noi în lucrarea duhovnicească deosebită ce se săvârșește pe aceste meleaguri!”, a scris pe site-ul Parohiei Pr. Daniel Corîu.

Cu prilejul aniversării, preotul paroh și-a exprimat recunoștința față de „ctitorii care au făcut posibilă înființarea parohiei și au oferit suport dezvoltării acesteia până la stadiul actual!”.

„În special, dorim să apreciem cu mulțumire grija pastorală manifestată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a binecuvântat și susținut înființarea și creșterea acestei comunități parohiale! 

La acest ceas, îl rugăm pe Dumnezeu să întărească și să lărgească această «turmă mică» ce-L slujește pe meleaguri nipone și să pună în inimile tuturor dragoste!”.

Patriarhia Română, la solicitarea credincioșilor din Japonia, a trimis în urmă cu zece ani pe preoții Alexandru Nicodim și Cristian Gheorghiu în comunitatea românească din Tokyo.

Parohia este așezată sub ocrotirea Sf. M. Mc. Gheorghe, iar actualul paroh este Pr. Daniel Corîu.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al parohiei.

Foto credit: Parohia românească din Tokyo

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente