Victor Socaciu a vizitat pacienţii de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”

Cântăreţul de muzică folk Victor Socaciu i-a vizitat miercuri pe pacienţii găzduiţi de Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti.

Artistul a susţinut un mini concert la invitaţia voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

„M-am bucurat să pot oferi câteva zeci de minute unor oameni care au nevoie de aşa ceva, pentru că muzica e folosită şi pentru a vindeca. M-am gândit că aceste cantece pe care le aduc eu, poezia pe care o aduc pot alina sufletele unor oameni. Mă bucur că pot fi de folos în felul acesta”, a spus Victor Socaciu.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a amintit că în alte acţiuni au primit sprijin şi de la fiica lui Victor Socaciu.

Deşi artistul Victor Socaciu susţine concerte în săli mari de spectacol, prestaţia sa artisitică este binevenită într-un centru de îngrijiri paliative „unde este foarte multă suferinţă, unde oamenii se bucură de fiecare moment”, a explicat Dănuţ Prună.

Directorul Centrului, Adriana Căruntu, a vorbit despre „meloterapie” ca fiind una dintre activităţile principale în tehnicile de terapie acordate pacienţilor care „au nevoie atât de mult să fie scoşi din acea stare de tristeţe, singurătate şi suferinţă”.

„Uneori suntem cuprinşi de activităţile noastre zilnice sau pacienţii sunt cuprinşi de gândurile lor, de problematica bolilor şi uităm să ne bucurăm de lucrurile importante”, a spus Adriana Căruntu.

Voluntarii Paraclisului CMN le-au adus pacienţilor iconiţe şi pachete alimentare.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente